2010-02-07 12:49:09• hírek • Szatmár.ro

Színvonalas előadások a Civilsulin

A Civilsuli, azaz a Civil és közéleti iskola 12 erdélyi nagyvárosba ellátogató hétvégi, népfőiskola-szerű rendezvénycsomag, amelynek programjait ezen a hétvégén Szatmárnémetiben rendezték meg.

A Civilsuli célja az, hogy az erdélyi magyar fiatalok érdeklődését felkeltse a civil szféra és a közéleti kérdések iránt, és elősegítse közvetlen tájékozottságukat az említett területeken, összefüggésben a demokratikus jogállam szabályai és az emberi jogok kérdéskörével.

A konferencia-sorozatot eddig Székelyudvarhelyen, Kézdivásárhelyen, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában rendezték meg, február 6-7-én pedig a szatmárnémeti Református Gimnázium adott otthont az előadásoknak.

A konferencia előadói ezúttal ismert közéleti személyiségek, valamint az adott témák kiváló szakértői voltak: Erdei Róbert, a City Rádió kereskedelmi igazgatója, aki Rádió - a város hangja? címmel tartott előadást szombaton délelőtt fél tizenegytől, Dr. Héjja Botond, a Crest Csoport igazgatója a Civil és üzleti szféra kapcsolatáról beszélt, de előadást tartott többek között Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere is, aki a megyeszékhely szabadidős lehetőségeit, fejlesztési terveit ismertette.

A vasárnap délelőtt nem indult azonban zavartalanul a szervezők számára, hiszen az utolsó nap előadója, Erdélyi Ilona, az Észak-alföldi Régió elnöke az utolsó pillanatban jelezte, hogy nem tud részt venni az eseményen.

„Bár az utolsó előadónk visszamondta a részvételét, az érdeklődők és a Magyar Ifjúsági Tanács képviselői között hangulatos beszélgetés alakult ki. A rögtönzött fórumon szó esett a pályázatírásról, készítésről, de a konferenciák alatt elhangzott előadások kapcsán felhozódott észrevételeket is megbeszélték a résztvevők" - mondta el portálunknak Bozsó Imre Lehel szervező.

A Civilsuli következő állomásai megyeszékhelyünk után Barót, Sepsiszentgyörgy, Brassó, Székelykeresztúr és Kolozsvár.


Szatmárnémetiben járt a hétvégén a Civilsuli


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: